Angelos KRALLIS
Born in Kalamies in 1988. He graduated from ASFA in 2015 and since then he lives and works in Athens. He is interested in painting, music, and new media, while his expressive field lies in the areas in between.
« If there is one artist who practices excavation in all its glory, it is Angelos. Musician, composer, and visual artist, his nomadism is multifaceted, multiple, and complex. A traveling artist who embodies a new vision, interested in collecting new tools and new systems for creating works. In a constantly evolving universe, he tests standards and conventions to create other rules in the game. Analyzing music, painting, video, and other media, he plays with borders. (…) »S.F
Γεννημένος στις Καλαμιές το 1988. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2015 και έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ενδιαφέρεται για τη ζωγραφική, τη μουσική και τα νέα μέσα, ενώ το εκφραστικό του πεδίο βρίσκεται στους ενδιάμεσους χώρους.
“Quel malheur” 74 x 94 cm. oil pastel on canvas 2023
Ο Άγγελος Κράλλης ή το εγκώμιο του “letting go”.
“Φέτος μη πέσεις στη Λούπα” (Κασέτα ροζ, 5 second loop)
Αν υπάρχει ένας καλλιτέχνης που ασκεί την ανασκαφή σε όλο της το μεγαλείο, αυτός είναι ο Άγγελος. Μουσικός, συνθέτης και εικαστικός, ο νομαδισμός του είναι πολυσχιδής, πολλαπλός και σύνθετος. Ένας περιοδεύων καλλιτέχνης, ο οποίος ενσαρκώνει ένα νέο όραμα, που ενδιαφέρεται να συλλέξει νέα εργαλεία και νέα συστήματα για τη δημιουργία έργων. Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο σύμπαν, δοκιμάζει πρότυπα και συμβάσεις για να δημιουργήσει άλλους κανόνες στο παιχνίδι. Αναλύοντας μουσική, ζωγραφική, βίντεο και άλλα μέσα, παίζει με τα σύνορα.
Αυτόνομος μουσικός, αρέσκεται στο να εξερευνά παράπλευρους δρόμους πιέζοντας συνεχώς τις ικανότητές του και καταρρίπτοντας τους νόμους των ηχητικών εργαλείων του. Όπως αυτές οι σπασμένες κασέτες ήχου που περιέργως δεν έχουν χάσει την ουσία τους, παράγουν έναν ήχο. Επίσης, συνθέτει έργα απευθείας στα πλήκτρα και τις παρτιτούρες του, αλλά και σε μηχανές τις οποίες επινόησε ο ίδιος. Πλούσιος σε μια καλλιτεχνική κληρονομιά που μεταδίδεται από musique concrète και ηλεκτροακουστική μουσική (Pierre Henry, Pierre Schaeffer, Jacques Pollin), ο Άγγελος δημιουργεί ένα πρωτότυπο έργο πειραματιζόμενος συνεχώς με το εργαλείο του ήχου και τη μηχανική του.
Καλλιτέχνης στην αντίσταση, τα ηχητικά γλυπτά του κακομεταχειρίζονται τα δόγματα και άλλες παραδόσεις για να μας υπενθυμίσουν ότι η ουσία της δημιουργίας είναι το να προκαλεί γόνιμες εξαρθρώσεις ξανά και ξανά. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε έναν εικαστικό καλλιτέχνη ο οποίος ζωγραφίζει και σχεδιάζει καθώς παίζει! Χωρίς να προσπαθεί ποτέ να ευχαριστήσει, οι οπτικοί του χώροι διαμορφώνονται σε μια χορογραφία του «αφήνεσθαι».
Ο Άγγελος αναζητά στα σπλάχνα του ζωγραφικού έργου την ουσία του αυθορμητισμού. Το να ακολουθείς τα χαρακτηριστικά του σημαίνει να παρακολουθείς άμεσα την κίνηση της σκέψης του η οποία χαρακτηρίζεται από εμπόδια και δοκιμασίες. Το χέρι του είναι σε πλήρη δράση σε έναν ανοιχτό χώρο όπου συνδέονται στατικά και δυναμικά στοιχεία. Οι εικαστικές ερμηνείες του προϋποθέτουν διαγραφή, μετάνοια και ημιτέλεια. Τόσα πολλά στοιχεία που μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο του ως ερευνητή ή εξερευνητή. Μια συμβίωση που αναπτύσσει την μελέτη και κατασκευή των δικών του εργαλείων ανίχνευσης. Ένα σετ από χειροποίητα παστέλ το οποίο γεννήθηκε από αυτό το έργο ως μελέτη της προκαταρκτικής δουλειάς του καλλιτέχνη πριν κάνει ένα έργο.
Είναι οι σχέσεις που κάνουν το έργο, γιατί αυτός ο καλλιτέχνης γεννήθηκε από τη συνάντηση πολλών κόσμων. Για αυτόν τον καλλιτεχνικό χώρο όπου κυριαρχεί το ετερογενές και μέχρι την εν λόγω ώρα της έκθεσης, η σύγκρουση πρέπει να είναι μόνιμη.
Sophie Fardella